Kamerkoor Chantatouille

Het Koor

Het Amersfoortse kamerkoor Chantatouille timmert alweer ruim een kwart eeuw aan de weg, langs een route die ons voerde van simpele madrigalen en populaire deunen via complete missen en mini-opera’s naar weer wat minder lijvige stukken uit de Middeleeuwen en de Barok, maar bijvoorbeeld ook uit de vorige eeuw. We scharen ons onder ‘de betere amateurs’, die serieus willen repeteren op pittige werken, maar ook de onderlinge gezelligheid niet uit het oog verliezen.

foto-koor-2016

We streven ernaar om ieder jaar een groot concert uit te voeren, soms begeleid door instrumentalisten. Daarnaast zijn er door het jaar heen nog enkele kleinere optredens tijdens culturele evenementen of in concertseries. Enkele weken voor het grote concert brengen we gewoonlijk een weekend met elkaar door om stevig te repeteren en elkaar ook weer eens tijdens de borrel of het ontbijt te leren kennen. In de periode van 2002 tot en met 2008 hebben we diverse uitwisselingen gehad met een Engels koor in Huddersfield, die erg inspirerend waren. En we blijven ervoor openstaan om nieuwe dingen te ondernemen. Op dit moment heeft ons koor 19 leden en een dirigent. We zouden er graag nog een paar leden bij willen hebben. Vooral de bassen en tenoren hebben dringend versterking nodig. U kunt contact met ons opnemen via de contact pagina.

Wij repeteren elke maandagavond, van 20 tot 22 uur in de Rochuskapel van De Armen de Poth, Pothstraat 16,3811 JL Amersfoort.

Chantatouille bestaat uit:

Dirigent Sopranen Alten
Karel Smit Annelies Burger Loretta Dijk
Anne van Doren Marjan van Dijk
Margriet van der Heijden Marieke Groot
Anda Poortman Annet Kooijman
Ria Verweij Juliëtte van der Waal
Tenoren Bassen
Henry Hagen Ronald van Doorn
Herman Niekerk Jeroen Groenland
Jan Troost Hans Kieft
Inno van Breda Ide Neumann
Han Rog
Ceesjos Verbeek